Grand Manoeuvre / Luoteis-Lappi

Grand Manoeuvre täytti Tiina Vaattovaaran unelmat

Tiina Vaattovaaran vapaa-aika on viimeisen neljän vuoden aikana kulunut musiikkikasvatuksen opiskelijoiden perustaman Grand Manoeuvre -bändin harjoituksissa Oulussa. Kotiin Vaattojärvelle Tiinaa vetävät perhe ja sukulaiset, kotimetsän avaruus ja vapaus sekä kerrostaloasunnosta puuttuva sauna.

Tiina Vaattovaara, 24, lähtee nykyään ihan mielellään marjaan. Vaattojärvellä kotipihan ympärillä kasvava mustikansininen ja puolukanpunainen metsä on oululaistuneelle Grand Manoeuvre -yhteyeen solistille se, mitä kerrostalojen keskellä tulee ikävä.
Ilman kaupunkia ja musiikkikasvatuksen opintoja siellä Tiina ei kuitenkaan olisi osallistunut niihin bileisiin, joissa Jari Niemi keksi pyytää häntä uuden yhtyeensä solistiksi.
– Sanoin, että joo, kyllä mua kiinnostaa. Mulla ei ollut mitään hajua, mitä on triphop-musiikki, eikä Jari ollut kuullut mun laulavan, Tiina nauraa.
Sittemmin oudosta triphopista on tullut ”hidastempoista indie-poppia, jossa on elektronisia soundeja ja perinteisiä bändi-instrumentteja”.
– Musiikki on semmoista, et sitä pitää kuunnella, ei mitään tanssimusiikkia, vaan sellaista tunnelmallista, Tiina selittää.
Sen jälkeen, kun häntä pyydettiin laulajaksi vuonna 2003, Grand Manoeuvre on löytänyt kolme jäsentä lisää, ja tänään yhtye julkaisee ensimmäisen sinkkunsa.

Lue lisää Luoteis-Lapista!

Share : facebookgoogle plusLeave us a comment


Comments are closed.